OM OSS

Om Oss

 

Pizzeria Marcus har funnits sedan början av 2000-talet. Sedan dess har restaurangen varit en av Linköpings kändaste och självklart godaste pizzerior enligt våra underbara kunder. 

Våra Pizzabagare har otroligt långa erfarenheter, och för det så bakar vi alla pizzor med kärlek för att få pizzorna så goda som möjligt.  

Vi har ett stort utbud när det gäller mat. Från de godaste pizzorna till delikata pastarätter, kanske kebab, eller varför inte våra läckra och lätta sallader. Men den största höjdpunkten är vår hemlagade lasagne som ni måste testa. 

Alla våra goda såser som vi har på restaurangen är hemlagade, D.v.s (mild eller stark kebabsås, Bearnaisesås, vitlökssås, tomatsås och m.m). 

PIZZA HISTORIA

År 1889 utvecklade en italiensk tavernsägare Don Raffaele Esposito en pizza med tomater, mozzarellaost och basilika - ingredienser med färgerna på den italienska flaggan. Han namngav den Margherita Pizza, efter Italiens drottning, Margherita Teresa Giovanni. Således föddes dagens tomat-och-ost-pizza.

 

Under senare hälften av 1800-talet migrerades pizza till Amerika med italienarna. Vid sekelskiftet hade de italienska invandrare börjat öppna sina egna bagerier och sålda mat och pizza. Gennaro Lombardi öppnade den första sanna amerikanska pizzeria 1905 på 53 1/3 Spring Street i New York City, en del av staden som kallas "Little Italy".